Het hier getoonde instrument is één van drie originele lyres van Ur die in 1929 wordt gevonden, die vandaag in de Musea van Pennsylvania, Londen en Bagdad als unplayable modellen worden gehouden.

Het is ongeveer 4.550 jaar oud en verondersteld om de bouw van de Grote Piramide, en zelfs Stonehenge in Engeland te antidateren.

Inleiding

In April 2003 vormde M. Andy Lowings een groep om een authentieke, maar playable versie van beroemde Gouden Lyre van hierboven getoonde Ur, te vernieuwen die onlangs in Bagdad wordt beschadigd.

De inspiratie voor dit kwam uit steengravures op mening in het Oosterse museum van Chicago die tonen vroegst instrumenten die ooit stringed, vanuit de tijd van Ontstaan zelf dateren!

Dit is nooit authentiek voordien gedaan, gebruikend de correcte originele kleefstoffen, de Sumerische gebied houten en correcte gouden kwaliteit en de dikte. De vaardigheden nodig voor het vernieuwen van deze harp bestaan vandaag in de wereld. Wij vroegen de zeer beste vaklieden om bij te wonen, door hun werk te schenken. Het is een belangrijk deel van dit project dat de authenticiteit op de antiquiteit van deze beroemde harp moet wijzen.

De stier-kop Lier wordt onder geleide in het museum van Bagdad gehouden en heeft in meerdere kranten gestaan als het rusultaat van de gebuertenissen van de oorlog in Irak. Vele belangstelling werd in horende een instrument opnieuw maakt en speelbaar getoond.

In de loop van de afgelopen 3 jaar, zijn veel werk en inspanning besteed om de droom te realiseren van het ontspannen van een authentiek exemplaar van Gouden Lyre van Ur.

 


De restauratie van de Gouden Harp van Ur is voltooid en kan nu worden bewonderd in al zijn pracht zoals de foto's laten zien.

Als u voelt hebt u vaardigheden die zouden bijdragen tot de doelstellingen van het project toen waarom niet in aanraking met ons krijgen. Wij willen van u te horen. Tevreden om ons te contacteren info@lyre-of-ur.com

PHet sponsoring wordt om ons te helpen Lyre van Ur
bevorderen ingestemd met.

Wij zouden het willen spelen voor u en zijn verhaal
over de hele wereld vertellen.

Dit is een niet-voor-winstproject dat iedereen impliceert en
het is apolitiek in zijn doelstellingen